Scandic Örnsköldsvik

CoreIT

Intersport

Unihoc

Norrmejerier

Sport & Adventure

Martin Olofsson Innebandyskola



Cupfakta

Datum: 2 - 6 jan 2020
Arrangör: Örnsköldsvik Innebandy
Sport: Innebandy
Plats: Örnsköldsvik
Ålder: U12



Nyheter

2019-08-01
Nu har vi öppnat anmälan till den tjugotredje upplagan av Paradiscupen i Ör...
2019-01-03
Passa på och testa din styrka i speedshooting. Vi har placerat den på Loftet i S...
2018-12-27
Incheckning innan första match Innan er första match så ska ni checka in ert l...

Specialkost

För att vi som arrangörer ska känna oss säkra på en bra service till er som deltagare är det är viktigt för köket att få korrekt information om matgästernas födoämnesallergier/intoleranser för att kunna servera rätt mat.


Specialkost

Laktosintolerans: Laktosintolerans är en normalt förekommande variation i kroppens förmåga att bryta ner mjölksocker.

Laktosreducerad kost: Laktosreducerad kost innebär att laktosfri mjölk serveras till maten och att rätter innehållande mer än 100 g mjölkprodukter/ referensportion tillagas med laktosfria alternativ.

Laktosfri kost: Den laktosfria kosten är helt fri från mjölksocker. Det är mycket ovanligt att inte tåla någon laktos alls.

Komjölksproteinallergi: Komjölksproteinallergi debuterar tidigt, ofta redan hos spädbarn och innebär att alla typer av mjölkprodukter utesluts vid tillagningen. Mjölkfri dryck erbjuds.

Celiaki: Celiaki är en livslång autoimmun sjukdom. Glutenfri kost erbjuds endast till deltagare med diagnostiserad celiaki.

Fisk: Fiskallergi debuterar ofta tidigt i åldrarna, kan ibland vara knuten mot enbart vissa fisksorter. Ange vilken typ av fisk det gäller.

Ägg: Äggallergi är den vanligaste allergin hos barn jämsides med komjölksproteinallergi och växer ofta bort. Det är framförallt vitan i ägget som kroppen reagerar mot.

Spannmål: Allergi mot spannmål, exempelvis vete eller havre där vete är vanligast. Ska inte blandas ihop med Celiaki. Ange vilken typ av spannmål det gäller.

Baljväxter: Specificera på intyget vilken baljväxt det gäller.

Råa grönsaker/frukter: Inget intyg då matgästen själv eller med hjälp av ledare ansvarar för att inte ta av de livsmedlen.

Trädnötter, mandel, jordnötter och sesamfrön: Förekommer inte i skolköken men livsmedel innehållande spår av ovanstående kan förekomma varför intyg krävs för att säkerställa att vi serverar mat helt fri från nötter.

Avvikande kost

Vegetarisk kost: Behöver endast anges vid anmälan så att rätt mängd portioner tillagas.

Fläskfri kost: Behöver endast anges vid anmälan så att rätt mängd portioner tillagas.



Anmälan Specialkost

Spelare



Ansvarig ledare

Specialkost
Komjölksprotein
Laktosfri - Uteslut all laktos
Laktosreducerad
Glutenfri
Jordnötter, nötter, mandel
Fri från fisk
Äggfri
Baljväxter
Fri från soja
Fri från morot
Fri från äpplen (tillagad)
Fri från paprika (tillagad)
Fri från tomat (tillagad)

Avvikande kost
Önskemål om avvikande kost på grund av religiösa eller etiska skäl.
Vegetarisk kost
Fläskfri kost

Annan allergi eller behov av annan specialkost


Övriga upplysningar (ex om en viss mängd kan tålas, luftburen allergi, korsallergi etc)


Om något/några av livsmedlen äts kan följande reaktioner uppstå